Hoppa till huvudinnehåll

Att den första månaden av årets betkampanj har inneburit reducerad kapacitet på bruket har väl inte undgått någon betodlare. Stora nyinvesteringar i fabriken har gett större problem än vi kunde förvänta oss. Vad gör odlarföreningen i den uppkomna situationen?

Betodlarna tar den uppkomna situationen med driftstörning och förseningar i leveranser på absolut största allvar. Vi jobbar nära Nordic Sugar genom regelbundna möten med både Agricenter och fabriksledningen där vi påtalat behovet av att lägga alla tillgängliga resurser på att få fabriken i Örtofta i fullkapacitet.

Vidare trycker föreningen på att Nordic Sugar väsentligt måste förbättra sin kommunikation till odlarkåren om status i både fabriken och kampanjen så odlarna på bästa sätt kan planera upptagning, lagring och leveranser.

Kampanjen kommer att bli lång. Vi kan just nu inte mer än hoppas på att allvarlig frost verkligen dröjer länge och uppmanar alla odlare att noga följa vädret och utnyttja förnuftiga upptagningsbetingelser när man tycker att sådana finns. Om frosten skulle komma tidigare än önskvärt får Betodlarna tillsammans med Nordic Sugar hantera den situation som då uppstår för att mildra eventuella skador på bästa sätt.

För stunden uppmanar vi alla odlare att följa vad Nordic Sugar skriver på sin hemsida, samt kontinuerligt följa uppdateringar i leveransplanen på Mina Sidor.